Mata wang kripto

Berdagang Matawang Kripto dengan TTM Trust

Matawang Kripto Forex

icon

Tiada gelincir

Dagangan dilaksanakan pada kadar yang anda lihat, pada platform TTM memastikan anda tidak akan terkejut dengan perubahan spread semasa turun naik.
icon

Spread Tetap

Sebagai sebahagian daripada Janji Ketelusan Harga kami, spread kami tidak pernah berubah semasa waktu dagangan, jadi anda tahu kos anda terlebih dahulu.
icon

Hentikan Kehilangan

Lindungi diri anda dan dagangan terbuka anda daripada kerugian yang tidak diingini. Ciri standard pada Platform Web & Apl easyMarkets.
icon

Perlindungan Imbangan Negatif

Satu lagi syarat yang ditawarkan sebagai ciri standard pada akaun TTM Trust, ini memastikan anda dilindungi apabila anda berdagang.

FAQs

Soalan Lazim

Mata wang kripto ialah mata wang digital atau maya yang dilindungi oleh kriptografi, yang menjadikannya hampir mustahil untuk dipalsukan atau dibelanjakan dua kali. Banyak mata wang kripto adalah rangkaian terdesentralisasi berdasarkan teknologi blockchain—lejar teragih yang dikuatkuasakan oleh rangkaian komputer yang berbeza. Ciri yang menentukan bagi mata wang kripto ialah mata wang kripto ini secara amnya tidak dikeluarkan oleh mana-mana pihak berkuasa pusat, menjadikannya kebal terhadap campur tangan atau manipulasi kerajaan.

Pusat daya tarikan dan kefungsian Bitcoin dan mata wang kripto lain ialah teknologi blockchain. Seperti namanya, blockchain pada dasarnya adalah satu set blok yang disambungkan atau lejar dalam talian. Setiap blok mengandungi satu set transaksi yang telah disahkan secara bebas oleh setiap ahli rangkaian. Setiap blok baharu yang dijana mesti disahkan oleh setiap nod sebelum disahkan, menjadikannya hampir mustahil untuk memalsukan sejarah transaksi.1Kandungan lejar dalam talian mesti dipersetujui oleh keseluruhan rangkaian nod individu, atau komputer yang mengekalkan salinan lejar . Pakar mengatakan bahawa teknologi blockchain boleh memberi perkhidmatan kepada pelbagai industri, seperti rantaian bekalan, dan proses seperti pengundian dalam talian dan crowdfunding. Institusi kewangan seperti JPMorgan Chase & Co. (JPM) sedang menguji penggunaan teknologi blockchain untuk mengurangkan kos transaksi dengan memperkemas pemprosesan pembayaran.

TTM Trust membolehkan anda berdagang mata wang kripto sebagai pasangan berbanding dolar AS, Dagangan Harian, dan sebagai Pesanan Tertunda, jadi pada dasarnya, ia adalah dagangan mata wang kripto CFD. Dalam istilah yang paling mudah, semua peniaga berusaha untuk memperoleh aset pada harga yang sangat rendah dan menjualnya pada harga yang lebih tinggi untuk mendapatkan keuntungan. Sudah tentu, ini tidak mengira turun naik, keadaan pasaran, keperluan margin, dsb.

Bitcoin adalah mata wang kripto yang paling popular dan berharga. Orang yang tidak dikenali bernama Satoshi Nakamoto menciptanya dan memperkenalkannya kepada dunia melalui kertas putih pada tahun 2008. Terdapat beribu-ribu mata wang kripto hadir dalam pasaran hari ini. Setiap mata wang kripto mendakwa mempunyai fungsi dan spesifikasi yang berbeza. Sebagai contoh, eter Ethereum memasarkan dirinya sebagai gas untuk platform kontrak pintar yang mendasari. XRP Ripple digunakan oleh bank untuk memudahkan pemindahan antara geografi yang berbeza. Bitcoin, yang telah disediakan kepada orang ramai pada tahun 2009, kekal sebagai mata wang kripto yang paling banyak didagangkan dan dilindungi. Sehingga November 2021, terdapat lebih 18.8 juta bitcoin dalam edaran dengan jumlah had pasaran sekitar $1.2 trilion. Hanya 21 juta bitcoin akan wujud.

  • Mata wang kripto mewakili paradigma baharu yang terpencar untuk wang. Dalam sistem ini, pengantara berpusat, seperti bank dan institusi kewangan, tidak perlu untuk menguatkuasakan amanah dan transaksi polis antara dua pihak. Oleh itu, sistem dengan mata wang kripto menghapuskan kemungkinan satu titik kegagalan, seperti bank besar, mencetuskan rangkaian krisis di seluruh dunia, seperti yang dicetuskan pada tahun 2008 oleh kegagalan institusi di Amerika Syarikat .
  • Mata wang kripto berjanji untuk memudahkan pemindahan dana terus antara dua pihak, tanpa memerlukan pihak ketiga yang dipercayai seperti bank atau syarikat kad kredit. Pemindahan terdesentralisasi tersebut dijamin dengan penggunaan kunci awam dan kunci persendirian serta bentuk sistem insentif yang berbeza, seperti bukti kerja atau bukti kepentingan.
  • Oleh kerana mereka tidak menggunakan perantara pihak ketiga, pemindahan mata wang kripto antara dua pihak yang berurus niaga adalah lebih pantas berbanding dengan pemindahan wang standard. Pinjaman kilat dalam kewangan terdesentralisasi adalah contoh yang baik bagi pemindahan terdesentralisasi tersebut. Pinjaman ini, yang diproses tanpa cagaran sokongan, boleh dilaksanakan dalam beberapa saat dan digunakan dalam perdagangan.
  • Pelaburan mata wang kripto boleh menjana keuntungan. Pasaran mata wang kripto telah melonjak dalam nilai sepanjang dekad yang lalu, pada satu ketika mencapai hampir $2 trilion. Mulai 20 Dis 2021, Bitcoin bernilai lebih daripada $862 bilion dalam pasaran crypto.
  • Ekonomi pengiriman wang sedang menguji salah satu kes penggunaan mata wang kripto yang paling menonjol. Pada masa ini, mata wang kripto seperti Bitcoin berfungsi sebagai mata wang perantaraan untuk menyelaraskan pemindahan wang merentasi sempadan. Oleh itu, mata wang fiat ditukar kepada Bitcoin (atau mata wang kripto lain), dipindahkan merentasi sempadan, dan seterusnya, ditukar kepada mata wang fiat destinasi. Kaedah ini menyelaraskan proses pemindahan wang dan menjadikannya lebih murah.

Kami di sini untuk membantu anda!

Minta Panggilan Balik


TTM-Trust-logo
Thank you for visiting TTM Trust

I confirm that I am interested in visiting this website, having received no prior solicitation or any non-permitted direct marketing activity in my country of residence, which is outside of the EU.

Yes