FAQs

Soalan Lazim

Saiz unit standard urus niaga. 1 lot ialah 100,000 unit mata wang (USD,EUR,CAD dll.)

Untuk pergi lama bermakna beli, kerana ia adalah ramalan Bullish

Untuk pergi pendek bermakna baik, kerana ia adalah ramalan menurun

Margin ialah jumlah yang diperlukan dalam mata wang asas akaun dagangan yang diperlukan untuk membuka atau mengekalkan kedudukan. Apabila berdagang forex, Margin Diperlukan/Digunakan untuk kedudukan tertentu=Bilangan Lot * Saiz kontrak / Leveraj. Di sini hasilnya pada asalnya dikira dalam mata wang pertama pasangan yang didagangkan, dan kemudian ditukar kepada mata wang asas akaun dagangan anda, yang akan dipaparkan secara berangka pada MT4 anda, atau mana-mana platform dagangan lain. Keperluan margin untuk emas dan perak dikira seperti ini: Lot * Saiz Kontrak * Harga Pasaran / Leverage. Hasilnya adalah dalam USD, yang akan ditukar kepada mata wang asas akaun dagangan anda (sekiranya ia selain daripada USD). Untuk CFD, margin yang diperlukan ialah Lot * Saiz Kontrak * Harga Pembukaan * Peratusan Margin. Hasilnya adalah dalam USD, yang akan ditukar kepada mata wang asas akaun dagangan anda (sekiranya ia selain daripada USD). Butiran lanjut boleh lihat di sini. Tahap margin dikira dengan formula Ekuiti/Margin * 100%. Margin percuma ialah ekuiti anda tolak margin. Ia bermaksud dana yang tersedia yang anda gunakan untuk membuka jawatan baharu, atau untuk mengekalkan jawatan sedia ada.

Leveraj ialah pendaraban baki anda. Ini membolehkan anda membuka kedudukan dagangan yang lebih besar kerana margin yang diperlukan akan diturunkan mengikut leveraj yang telah anda pilih. Walaupun dengan leveraj anda boleh membuat keuntungan yang lebih besar, terdapat juga risiko mengalami kerugian yang lebih besar kerana kedudukan yang anda buka akan mempunyai volum yang lebih tinggi (saiz lot). Contoh: Modal dagangan anda ialah 10,000EUR Leveraj yang dipilih ialah 100: 1 Untuk akaun dagangan FIX ini bermakna 100*10,000=1,000,000EUR Pada EURUSD pembukaan posisi beli pada 13,055, penutupan kedudukan pada 13,155 Perbezaannya ialah 0.0100 pip oleh itu 1,000,000*0.0100=10,000USD ini ialah keuntungan yang anda perolehi.

Stop loss ialah pesanan untuk menutup kedudukan yang dibuka sebelum ini pada harga yang kurang menguntungkan untuk pelanggan daripada harga semasa meletakkan stop loss. Henti rugi ialah titik had yang anda tetapkan pada pesanan anda. Setelah titik had ini dicapai, pesanan anda akan ditutup. Sila ambil perhatian bahawa anda perlu meninggalkan jarak tertentu daripada harga pasaran semasa apabila anda menyediakan pesanan henti/had Menggunakan henti rugi berguna jika anda ingin meminimumkan kerugian anda apabila pasaran bertentangan dengan anda. Mata henti rugi sentiasa ditetapkan di bawah harga ASK semasa pada BELI, atau di atas harga BID semasa pada JUAL

Ambil untung ialah perintah untuk menutup kedudukan yang dibuka sebelum ini pada harga yang lebih menguntungkan pelanggan daripada harga pada masa meletakkan ambil untung. Apabila take profit tercapai, pesanan akan ditutup. Sila ambil perhatian bahawa anda perlu meninggalkan jarak tertentu daripada harga pasaran semasa apabila anda menyediakan pesanan henti/had.

Kami di sini untuk membantu anda!

Minta Panggilan Balik


We Run all kinds of Business & Financial Services That view your success.

TTM-Trust-logo
Thank you for visiting TTM Trust

I confirm that I am interested in visiting this website, having received no prior solicitation or any non-permitted direct marketing activity in my country of residence, which is outside of the EU.

Yes